In 2018 sloot ik de opleiding natuurlijk licht fotograaf van Willie Kers af met de eindopdracht die ik “Crisis? What crisis!” had genoemd. De foto en ook de titel van de foto waren geïnspireerd door het gelijknamige album van Supertramp. De foto zelf inspireerde mij tot een complete serie waarin ik van albumhoezen een remake met een eigen twist en mijn eigen verhaal erbij zou gaan maken.
Het heeft even geduurd, maar hier is de tweede foto uit de serie die ik “Twisted Covers” heb genoemd.

Ik wi mijzelf steeds blijven ontwikkelen als fotograaf. Vooral het werken met natuurlijk licht spreekt mij enorm aan. Daarom heb ik vanaf afgelopen februari de schoolbanken weer opgezocht bij Willie Kers in Apeldoorn om opgeleid te worden tot "Natuurlijk Licht Fotograaf". Het was een enorm druk half jaar met veel opdrachten naast mijn normale werk zoals vastgoedfotografie en zwangerschapsfotografie. Na de opdracht waarbij ik een mij moest laten inspireren door een schilderij van Johannes Vermeer, kreeg ik een uitdagende eindopdracht mee. Die opdracht was heel simpel, maar daardoor erg moeilijk, en luidde: Maak je beste foto. Werd het mijn beste foto? Nee, want ik ben ervan overtuigd dat ik mijn beste foto nog moet maken. Mijn eindopdracht heb ik Crisis? What crisis?  genoemd.  

Het was even wachten voor het magazine uit was, maar nu mag het. Eind september vorig jaar werd ik door Myriam Jochems van Puissance Magazine benaderd. Myriam ken ik nog uit de tijd dat ik betrokken was als hoofd persdienst bij de GTC Rally die tegenwoordig weer in Roosendaal zijn hoofdkwartier heeft. Myriam vroeg mij of ik voor Puissance de covershoot voor hun vijfde editie wilde doen. Het blad is het leidende magazine voor de Belgische en Nederlandse paardenpsringsport en komt twee keer per jaar uit in een oplage van 30.000 exemplaren. Tegen zo'n vraag zeg je natuurlijk geen nee en dus zegde ik volmondig toe. 

Half september werd ik benaderd door de broers Jasper en Sjors. Zij wilden hun moeder verrassen met een mooie portretfot die aan de muur in hun woonkamer opgehangen moest worden. Voorwaarde was wel dat de foto geheim zou blijven tot hij overhandigd kon worden. Zo gezegd, zo gedaan en op een vrijdagmiddag aan het einde van september stonden de broers voor mijn camera. Via een mini-portretshoot waarbij ze drie digitale bestanden mochten uitzoeken werd bepaald welke foto ingeliujst zou moeten worden. 

Lang leve het afschaffen van de roamingtarieven door mobiele telefoonproviders. Omdat ik namelijk tijdens mijn vakantie mijn internet had aanstaan in Zuid Italie kon ik een WhatsApp bericht van Jessica ontvangen. Zij had een brochure gekregen tijdens de zaterdagmarkt voor zwangeren in het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen. Na wat twijfel wilde ze toch graag een zwangerschapsshoot doen. Vanuit Italie sprak ik een datum af. Op het moment van de shoot was ze 35 weken zwanger. Jessica wilde graag een shoot met haar buik in de hoofdrol. Daar wilde ik natuurlijk graag aan voldoen want Jessica's buik was werkelijk prachtig. Geniet van een paar prachtige foto's uit een fantastische shoot. 

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Nicole. Zij veranderde van baan en had behoefte aan een aantal nieuwe portretfoto’s om de verandering kracht bij te zetten. Daarom boekte Nicole een mini-portretshoot. Half mei vond de shoot plaats en kon ik Nicole enkele dagen later blij maken met een mooie set nieuwe portretfoto’s. 

Het was al een tijdje geleden dat, voor het bereiken van 600 likes op mijn Facebookpagina, Jordy als winnaar uitgeloot werd. Om diverse redenen moest de shoot meerdere malen uitgesteld worden, maar op de laatste dag van april was het eindelijk zover. Jordy wilde een love-shoot samen met zijn vriendin Greta.En hoewel de twee nog nooit voor een camera hadden gestaan waren de resultaten fantastisch. Geniet van een paar prachtige foto's uit deze shoot. 

Het is bijna een traditie voor me: tijdens de carnaval mogen we alle 10 (en één keer per 11 jaar, 11) carnavalsoptochten vastleggen. Ik begin altijd op zaterdag in Lent. Op zondag heb ik steun van mijn hele gezin, want met 7 optochten die binnen een uur beginnen is er geen rijden aan. Ik pak zelf, samen met mijn dochter en haar vriend, de optochten in Elst, Angeren, Doornenburg, Huissen, Bemmel en Gendt. Mijn zoon fotografeert, samen met mijn echtgenote, de optochten in Driel, Haalderen en Oosterhout. Dit jaar heeft hij ook nog een stukje Elst gedaan omdat de optocht niet op tijd begon in verband met het overlijden van Rogier van Kouwen, ex-voorzitter en lid van de Batsers, waar stil bij werd gestaan. 

De afgelopen weken mocht ik weer vier pronkzittngen van Betuwse carnavalsverenigingen bezoeken namens het Gemeente Nieuws om daar een leuk artikel over te schrijven. Het begin was dit jaar bij de Geintrappers in Bemmel, daarna volgden 't Blauwe Striekske in Valburg, de Toorenuulen in Driel en als klap op de vuurpijl Zet 'm Op in Elst. 

Uiteraard maak ik daar ook het bijpassende beeldmateriaal bij. 

Ik hou ervan om zwangerschapsreportages in de eigen omgeving te doen. Zo ook voor de shoot die ik enkele weken geleden mocht doen met Astrid. We kwamen tijdens de zwangerschapsmarkt in het Nijmeegse CWZ ziekenhuis met elkaar in contact. En enkele weken later vroeg ze mij om een shoot te komen doen in haar eigen woonkamer. 

Enkele weken geleden werd ik door Lianne benaderd. Zij was op dat moment 33 weken zwanger van haar eerste kindje en wilde graag een zwangerschapsreportage doen. Ze gaf aan dat ze een serie met weinig licht en veel schaduwen erg mooi vind. Daar kon ik natuurlijk aan voldoen.