Aan het einde van de zomervakantie werd ik benaderd door Marloes. Ik ontmoette haar een jaar of wat geleden tijdens een shoot die ik in een paaldansstudio deed. Marloes werkte destijds op een laboratorium. Inmiddels heeft ze de witte laboratoriumjas definitief aan de kapstok gehangen en heeft ze haar eigen bedrijf Dash Of Ginger Copywriting opgestart. Ze vroeg me of ik samen met haar een personal branding of content shoot wilde doen in haar geliefde Nijmegen. 

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik wil me als fotograaf niet vastpinnen op alleen maar vastgoed. Daarom volgde ik in juni (ja, ja, het is al even geleden) een 3-daagse Masterclass bij de toonaangevende heren Hans Toonen en Hans Wientjes in Arnhem. Zij werkten onder de naam Toonen & Wientjes veel voor bladen als FHM, Playboy, Panorama en Maxime magazine in de tijden dat printmedia nog volop verkocht werden. Tegenwoordig maken ze onder de de naam The Guys With the Same Name, prachtige kunstprojecten. Iedere maand organiseren Hans en Hans een magistrale 3-daagse masterclass.

In 2018 sloot ik de opleiding natuurlijk licht fotograaf van Willie Kers af met de eindopdracht die ik “Crisis? What crisis!” had genoemd. De foto en ook de titel van de foto waren geïnspireerd door het gelijknamige album van Supertramp. De foto zelf inspireerde mij tot een complete serie waarin ik van albumhoezen een remake met een eigen twist en mijn eigen verhaal erbij zou gaan maken.
Het heeft even geduurd, maar hier is de tweede foto uit de serie die ik “Twisted Covers” heb genoemd.

Ik wi mijzelf steeds blijven ontwikkelen als fotograaf. Vooral het werken met natuurlijk licht spreekt mij enorm aan. Daarom heb ik vanaf afgelopen februari de schoolbanken weer opgezocht bij Willie Kers in Apeldoorn om opgeleid te worden tot "Natuurlijk Licht Fotograaf". Het was een enorm druk half jaar met veel opdrachten naast mijn normale werk zoals vastgoedfotografie en zwangerschapsfotografie. Na de opdracht waarbij ik een mij moest laten inspireren door een schilderij van Johannes Vermeer, kreeg ik een uitdagende eindopdracht mee. Die opdracht was heel simpel, maar daardoor erg moeilijk, en luidde: Maak je beste foto. Werd het mijn beste foto? Nee, want ik ben ervan overtuigd dat ik mijn beste foto nog moet maken. Mijn eindopdracht heb ik Crisis? What crisis?  genoemd.  

Het was even wachten voor het magazine uit was, maar nu mag het. Eind september vorig jaar werd ik door Myriam Jochems van Puissance Magazine benaderd. Myriam ken ik nog uit de tijd dat ik betrokken was als hoofd persdienst bij de GTC Rally die tegenwoordig weer in Roosendaal zijn hoofdkwartier heeft. Myriam vroeg mij of ik voor Puissance de covershoot voor hun vijfde editie wilde doen. Het blad is het leidende magazine voor de Belgische en Nederlandse paardenpsringsport en komt twee keer per jaar uit in een oplage van 30.000 exemplaren. Tegen zo'n vraag zeg je natuurlijk geen nee en dus zegde ik volmondig toe. 

Lang leve het afschaffen van de roamingtarieven door mobiele telefoonproviders. Omdat ik namelijk tijdens mijn vakantie mijn internet had aanstaan in Zuid Italie kon ik een WhatsApp bericht van Jessica ontvangen. Zij had een brochure gekregen tijdens de zaterdagmarkt voor zwangeren in het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen. Na wat twijfel wilde ze toch graag een zwangerschapsshoot doen. Vanuit Italie sprak ik een datum af. Op het moment van de shoot was ze 35 weken zwanger. Jessica wilde graag een shoot met haar buik in de hoofdrol. Daar wilde ik natuurlijk graag aan voldoen want Jessica's buik was werkelijk prachtig. Geniet van een paar prachtige foto's uit een fantastische shoot. 

Het was al een tijdje geleden dat, voor het bereiken van 600 likes op mijn Facebookpagina, Jordy als winnaar uitgeloot werd. Om diverse redenen moest de shoot meerdere malen uitgesteld worden, maar op de laatste dag van april was het eindelijk zover. Jordy wilde een love-shoot samen met zijn vriendin Greta.En hoewel de twee nog nooit voor een camera hadden gestaan waren de resultaten fantastisch. Geniet van een paar prachtige foto's uit deze shoot. 

Ik hou ervan om zwangerschapsreportages in de eigen omgeving te doen. Zo ook voor de shoot die ik enkele weken geleden mocht doen met Astrid. We kwamen tijdens de zwangerschapsmarkt in het Nijmeegse CWZ ziekenhuis met elkaar in contact. En enkele weken later vroeg ze mij om een shoot te komen doen in haar eigen woonkamer. 

Enkele weken geleden werd ik door Lianne benaderd. Zij was op dat moment 33 weken zwanger van haar eerste kindje en wilde graag een zwangerschapsreportage doen. Ze gaf aan dat ze een serie met weinig licht en veel schaduwen erg mooi vind. Daar kon ik natuurlijk aan voldoen. 

Begin juli stond ik op de zaterdagmarkt voor zwangeren van het CWZ ziekenhuis in Nijmegen. Het doel was om de zwangerschapsshoots die via mij geboekt kunnen worden onder de aandacht te brengen. Een week na de markt werd ik benaderd door Marielle. Zij is in verwachting van haar eerste kindje en wilde graag een shoot doen. 

Soms ontvang je zulke leuke berichtjes dat je eigenlijk meteen verkocht bent. Dat gebeurde mij half oktober met een berichtje dat ik via facebook ontving van Angelou. Zij was op zoek naar een fotograaf die portretten met een vintage touch van haar kon maken. We maakten een afspraak en namen haar wensen door. Angelou beschikte zelf over veel vintage kleding en ook over retro spullen om op de set te kunnen gebruiken.