Editorial - Carnavalsoptochten in Overbetuwe en Lingewaard

Het is bijna een traditie voor me: tijdens de carnaval mogen we alle 10 (en één keer per 11 jaar, 11) carnavalsoptochten vastleggen. Ik begin altijd op zaterdag in Lent. Op zondag heb ik steun van mijn hele gezin, want met 7 optochten die binnen een uur beginnen is er geen rijden aan. Ik pak zelf, samen met mijn dochter en haar vriend, de optochten in Elst, Angeren, Doornenburg, Huissen, Bemmel en Gendt. Mijn zoon fotografeert, samen met mijn echtgenote, de optochten in Driel, Haalderen en Oosterhout. Dit jaar heeft hij ook nog een stukje Elst gedaan omdat de optocht niet op tijd begon in verband met het overlijden van Rogier van Kouwen, ex-voorzitter en lid van de Batsers, waar stil bij werd gestaan. 

Lees meer...

Editorial - Pronkzittingen in de Betuwe

De afgelopen weken mocht ik weer vier pronkzittngen van Betuwse carnavalsverenigingen bezoeken namens het Gemeente Nieuws om daar een leuk artikel over te schrijven. Het begin was dit jaar bij de Geintrappers in Bemmel, daarna volgden 't Blauwe Striekske in Valburg, de Toorenuulen in Driel en als klap op de vuurpijl Zet 'm Op in Elst. 

Uiteraard maak ik daar ook het bijpassende beeldmateriaal bij. 

Lees meer...

Zwangerschapsfotografie in de eigen omgeving

Ik hou ervan om zwangerschapsreportages in de eigen omgeving te doen. Zo ook voor de shoot die ik enkele weken geleden mocht doen met Astrid. We kwamen tijdens de zwangerschapsmarkt in het Nijmeegse CWZ ziekenhuis met elkaar in contact. En enkele weken later vroeg ze mij om een shoot te komen doen in haar eigen woonkamer. 

Lees meer...

Zwangerschap met weinig licht

Enkele weken geleden werd ik door Lianne benaderd. Zij was op dat moment 33 weken zwanger van haar eerste kindje en wilde graag een zwangerschapsreportage doen. Ze gaf aan dat ze een serie met weinig licht en veel schaduwen erg mooi vind. Daar kon ik natuurlijk aan voldoen. 

Lees meer...

Prachtig zwanger

Begin juli stond ik op de zaterdagmarkt voor zwangeren van het CWZ ziekenhuis in Nijmegen. Het doel was om de zwangerschapsshoots die via mij geboekt kunnen worden onder de aandacht te brengen. Een week na de markt werd ik benaderd door Marielle. Zij is in verwachting van haar eerste kindje en wilde graag een shoot doen. 

Lees meer...

Een tikkeltje vintage

Soms ontvang je zulke leuke berichtjes dat je eigenlijk meteen verkocht bent. Dat gebeurde mij half oktober met een berichtje dat ik via facebook ontving van Angelou. Zij was op zoek naar een fotograaf die portretten met een vintage touch van haar kon maken. We maakten een afspraak en namen haar wensen door. Angelou beschikte zelf over veel vintage kleding en ook over retro spullen om op de set te kunnen gebruiken. 

Lees meer...

Marlboro girl shoot met Diana

In januari van 2015 werd ik door Frans Geurtsen uitgenodigd om deel te nemen aan één van zijn pin up shootdagen. Daar leerde ik Diana kennen. Zij woont in Friesland en heeft op hoog niveau aan western riding gedaan. Bovendien heeft ze twee eigen western paarden. Al snel ontstond het idee om een shoot te gaan doen in Friesland met als inspiratiebron de Marlboro sigaretten reclames van vroeger. 

Lees meer...

Het juiste licht

Fotograferen is voor mij spelen met licht. Dat je dan af en toe niet direct het juiste ding kunt doen bleek uit de vervolgopdracht die ik van de afdeling fysiotherapie van Verpleeghuis De Lingehof kreeg naar aanleiding van mijn foto van een kersenboomgaard in bloesem (zie de blog daarover). Het vervolg moest een foto van de Waal ter hoogte van Bemmel worden. Makkie zou je denken. Maar dat viel even tegen. 

Lees meer...

Flexibel? Natuurlijk!

Eind mei kreeg ik een telefoontje van Berkhof Car Events met de vraag of ik een dag later een van hun evenementen kon fotograferen omdat de fotograaf die aanvankelijk ingehuurd was afgebeld had in verband met ziekte. Ik moest wel even wat schuiven in mijn afspraken, maar kon een half uur later terugbellen met de mededeling dat ik kon.

Lees meer...

Bruiloft Peter en Izabela

In maart dit jaar kreeg ik een mailtje van Peter. Hij was benieuwd of ik mijn vakantie al vast had staan want 18 juli was voor hem en zijn vriendin Izabela de grote dag. Het paar zou dan in het trouwbootje stappen en zocht nog een fotograaf.  Gelukkig stond onze vakantie niet helemaal vast en slaagden we erin het vertrek een week uit te stellen. Daardoor kon ik een prachtige dag met een mix van Nederlandse en Poolse (Izabela is in Polen geboren) tradities en gebruiken vastleggen. Peter is ook verslingerd aan golf en zo ontstond het plan om de reportage te maken op Golfbaan Welderen in Elst. Bekijk een paar voorbeelden uit deze geweldige dag: 

Lees meer...

Voor dag en dauw

Eind maart kreeg ik van de afdeling Fysiotherapie van Verpleeghuis de Lingehof een mailtje. De vraag was of ik wilde nadenken over een een foto die aan de wand van de behandelzaal zou moeten komen. Het formaat wat gewenst werd loog er niet om. De foto moest drie meter breed en anderhalve meter hoog worden. Nu roep ik vaak voor de grap wel dat een foto uit mijn 7D makkelijk op drie bij vier meter afgedrukt kan worden, maar uitgeprobeerd had ik het nog nooit. 

Lees meer...