Eind maart kreeg ik van de afdeling Fysiotherapie van Verpleeghuis de Lingehof een mailtje. De vraag was of ik wilde nadenken over een een foto die aan de wand van de behandelzaal zou moeten komen. Het formaat wat gewenst werd loog er niet om. De foto moest drie meter breed en anderhalve meter hoog worden. Nu roep ik vaak voor de grap wel dat een foto uit mijn 7D makkelijk op drie bij vier meter afgedrukt kan worden, maar uitgeprobeerd had ik het nog nooit. 

Al snel kreeg ik de wensen door. Het moest een tafereel zijn gerelateerd aan Bemmel waar het verpleeghuis staat, liefst iets met bloesems en een opgaande zon. Nou ben ik niet echt een landschapsfotograaf, maar na een ronde locaties spotten ontdekte ik op een hoek een kersenboomgaard waar de bloesems net uitkwamen. Ik wilde echter iets mystieks aan de foto toevoegen: grondmist. Dus moest ik een paar dagen wachten. Maar eind april was het zover. Om kwart voor zes in de ochtend liep de wekker af en reed ik samen met mijn echtgenote naar Bemmel. De foto werd gemaakt en ter goedkeuring voorgelegd. Het akkoord was er snel en dus liet ik de foto op spandoek afdrukken. Een week later leverde ik hem af en inmiddels hangt hij te pronken in de behandelzaal. 

Iedereen is laaiend enthousiast en regelmatig schijnen mensen die niet in de behandelzaal hoeven te zijn toch binnen te lopen om even naar de foto te kijken. 

15 Arns Media Zinzia lingehof 0017 VS2 uitsnede bestelling

De originele foto in de 300x150 uitsnede

Hieronder de foto, opgehangen in de behandelzaal van verpleeghuis de Lingehof. 

15 Arns Media Zinzia Zaal 0012 enf

15 Arns Media Zinzia Zaal 0009 enf