Ik weet dat ik nog niet helemaal synchroon loop met het plaatsen van nieuwe blogs. Toch ga ik deze blog naar voren halen. Dat heeft alles te maken met de datum van 31 mei 2015. Dan wordt namelijk een foto van mij geveild in Zalencentrum Wieleman in Westervoort. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het KWF en is een initiatief van Monique Schriever, eigenaresse van Schoonheidssalon Odeon.

Ik leerde Monique kennen toen ik voor het Gemeente Nieuws regelmatig zakennieuwsartikelen schreef over haar prachtige salon. Zij was ook de drijvende kracht achter de Viva La Donna dag, een verwendag voor vrouwen die getroffen zijn door kanker, in Westervoort. Omdat de Viva la Donna dag opgehouden is te bestaan heeft zij een nieuw evenement opgezet onder de naam Moiment. Dat wordt op 29 mei gehouden in haar salon. Maar Monique heeft het evenement, omdat het de tiende keer is, uitgebreid met een heuse veiling die twee dagen later plaatsvind. De presentatie van de middag is in handen van actrice Kiki Classen, de veilingmeester is Hennie Evers. Er zijn optredens van onder anderen Justine Palmelay en nog een paar artiesten.

Toen ik enkele weken geleden weer bij Monique was kwam de veiling uiteraard ter sprake en kreeg ik het verzoek om een foto ter beschikking te stellen. Daar wilde ik natuurlijk graag aan meewerken. Als eerste optie dacht ik aan een sportfoto. Je bent immers van origine sportfotograaf of niet, toch? Maar toen ik naar huis reed kwam het besef dat voor een dergelijke veiling een sportfoto niet passend genoeg is.

In februari heb ik een fotosessie gedaan waarin ik aan het experimenteren geweest ben met het fotograferen van bodyscapes. Van de sessie mocht ik geen beelden gebruiken behalve één omdat de sessie ook voor mijn model de eerste keer was dat zij zich op deze manier liet fotograferen. Voor het speciale doel van Monique trok ik de stoute schoenen aan en benaderde haar met het verzoek of ik een foto uit deze sessie ter beschikking mocht stellen. Tot mijn grote vreugde stemde ze toe en zocht uit de gehele serie zelfs drie foto's uit. Aan Monique de keuze welke foto op dibond (aluminium) afgedrukt zou gaan worden. 

Uiteindelijk viel de keuze van Monique op de enige foto die ik had mogen publiceren. En dus wordt mijn foto op 31 mei 2015 in Westervoort geveild. 

15 Arns Media bodyscapes 1 0069 BW
de foto die geveild gaat worden.

11164579 878550062205814 4060904714738812952 o

De poster van de kunstveiling.  

Naschrift 1-6-2015: De foto is geveild en heeft € 250,00 opgebracht.