In februari 2014 kreeg ik van Garage Total Care in Nijmegen de opdracht om de website voor dit universele garagebedrijf opnieuw te bouwen. In de voorbereidingen op de nieuwbouw van de site maakte ik foto's van het bedrijf en kwamen we, ja echt in februari al, aan de praat over een eindejaarsgeschenk voor de relaties van Garage Total Care. Ik lanceerde het idee van een Pin Up kalender die in het bedrijf gefotografeerd zou moeten worden. Het idee ontwikkelde zich en na afsluiten van de bouw van de nieuwe website kreeg ik groen licht om een en ander te gaan organiseren. 

Via een oproep op Facebook maakte ik er een fotoshootdag van waarbij ruimte was voor maximaal 15 modellen, 5 fotografen en 3 visagistes. Het oproepje had resultaat want op 13 september werden de foto's gemaakt. Terwijl de overige fotografen heerlijk konden freewheelen concentreerde ik mij op de foto's voor de kalender. En die lag anderhalve maand later gedrukt en wel klaar. 

Samen met visagiste Susan Vaessen (een van de visagistes tijdens de shoot) kan ik nu dit concept ook voor andere bedrijven aanbieden. Wil je meer weten over een kalendershoot voor een uniek eindejaarsgeschenk? Neem dan contact met mij op. 

Hieronder een combinatie backstage foto van de shoot, het februariblad van de kalender en een link naar een album met foto's die de kalender niet gehaald hebben. 

Mijn dank gaat uit Dennis en Eva Tiecken voor de opdracht, mijn echtgenote Corine die samen met Eva de catering verzorgde. En natuurlijk naar de modellen: Nanda, Sharon, Astrid, Esther, Miranda, Innocence, Dineke, Ghyslaine, Lonneke, Noortje, Tamara, Helene, Pasqual en Jamie. De visagisten: Susan, Nanda en Ghyslaine. En natuurlijk de collegafotografen die welwillend ook hun apparatuur beschikbaar stelden: Frans Geurtsen, Frans de Winter, Leo Lensen en Walter Sietinga. 

Klik hier voor het album

 Behind the scenes low res

kalender 3