10 jaar geleden kreeg ik het idee om als verjaardagscadeau voor mijn echtgenote een foto te laten maken van onze kinderen. Zij bereikte in 2004 namelijk de leeftijd van 40 jaar. Ik beschikte destijds wel over een goede camera maar niet over de mogelijkheden (studio, flitsers enz.) om de foto zelf te maken. Dus koos ik voor een van de beste, zo niet de beste fotograaf in de omgeving, Rens Plaschek in Arnhem. Ik had toen al precies in mijn hoofd hoe ik de foto wilde laten maken, maar op advies van Rens koos ik uiteindelijk niet voor één grote foto. Het werden twee kleinere exemplaren. Vorig jaar opperde ik binnen de familie het idee om die foto's maar eens over te doen maar dan voor mijn echtgenotes 50-ste verjaardag. De kinderen reageerden heel positief op mijn idee. 

In de afgelopen maanden ben ik heel druk geweest met een surprise-party onder het motto 50 Tinten Roze. We zijn er met zijn allen in geslaagd het feestje helemaal geheim te houden voor mijn vrouw. Ook het feit dat we, met de welwillende medewerking van vriend en collega Peter Kasbergen, wiens studio in Den Bosch we een uurtje mochten gebruiken, de foto's inderdaad  hebben overgedaan is geheim gebleven. Voor de gasten die op het feest waren hebben we de foto's 10 years after genoemd. 

Tijdens het feestje heb ik ze met gepaste trots aangeboden aan mijn echtgenote en nu kan ik dus ook het resultaat hier laten zien. 

14 blog 50tinten 0002

De originelen van Rens Plaschek uit 2004

Hieronder de remakes uit 2014. 

14 10 jaar later 0010 BW

14 10 jaar later 0020 BW