Sinds ik in 1998 de journalistiek in rolde heb ik een voorliefde voor autosport gehad.  En dan meer specifiek de rallysport. Van 1998 tot 2004 moest ik me beperken met het bezoeken van rally's omdat ik in de weekenden verslag deed van veel sporten zoals voetbal, wielrennen, dammen, basketbal, handbal tot bridgen aan toe. Meestal kwam ik helaas niet verder dan twee of hooguit drie rally's per jaar. Toen al viel mij een fotograaf op die altijd te herkennen was aan de baseball cap die omgekeerd op zijn hoofd stond.

Pas toen ik het Nederlandse rallygebeuren meer ging verslaan leerde ik die karakteristieke man beter kennen. Hij bleek de stuwende kracht achter de website Petersrallypromotion. Later veranderde dat in TheRallysite.com. Toen ik me in 2006 verbond aan Rallysport.nl werden we concurrenten. Al voelden wij dat beiden niet zo. Goed, we hadden af en toe een meningsverschil over het moment van brengen van nieuws. Daar is ook niks mis mee. Als puntje bij paaltje kwam dan konden we uitstekend met elkaar overweg. Tot op de dag van afgelopen zaterdag 16 maart aan toe.

05 RAM 00058

RAM Festival 2005: het omgekeerde petje in actie

Ik mocht in 2007 deze aimabele man opvolgen als persopperhoofd in Hulst. Dat hij niet rancuneus was bleek uit de schitterende foto van mijn gezin die we daags na de Zeeuwse rally ontvingen.  Drie jaar later werd ik opnieuw gevraagd om hem op te volgen. Nu in Etten-Leur bij de toenmalige Exotic Green Rally. We konden altijd op elkaar bouwen. Over en weer kwamen er wel eens telefoontjes als we een bepaalde foto nodig hadden. En dan matsten we elkaar.

Altijd was hij te herkennen aan zijn omgedraaide baseballcap. Een markant ijkpunt in het Nederlandse rallylandschap. Afgelopen zaterdag was de wind zo snijdend koud dat hij, als een zeldzaamheid, zijn baseballcap had verwisseld voor een ijsmuts. De lol die we hadden was er niet minder om.

13 TSR 0910

Tank S Rally 2013: Het petje verwisseld voor een ijsmuts. De laatste actiefoto die ik van Walter Geuzebroek heb.

Maandag hoorde ik dat Walter Geuzebroek in de nacht van zaterdag op zondag na afloop van 'zijn'  Tank S Rally was overleden in zijn slaap. Ik zal hem altijd blijven herinneren als die goedmoedige man met zijn omgedraaide petje.

Walter rust zacht, je zult gemist worden in de rallywereld van Nederland.