Zeven jaar geleden werd ik gevraagd om het statieportret van de Kersenkoningin van Driel te maken. Hoewel de fotografie op dat moment binnen mijn bedrijf nog min of meer bijzaak was (inmiddels is dat compleet anders), zegde ik graag toe. In de jaren die volgden hield ik contact met Eva. Tijdens de wielerronde van Driel in 2009 vroeg ze mij of ik haar huwelijk met Dennis wilde vastleggen. Een jaar later beleefde ik een bijzonder leuke dag en maakte ik de ene na de andere geweldige foto van hun huwelijk.

Begin dit jaar viel er een geboortekaartje op de mat. Eva en Dennis waren de trotse ouders geworden van een zoon, Kai. Natuurlijk ging ik even op kraamvisite. Begin oktober werd ik door Eva gebeld. Papa Dennis stond voor een mijlpaal, want hij werd 30. Ze wilde hem een foto van zijn zoon cadeau doen, maar hij mocht er niets van weten. Twee weken later organiseerden we in het diepste geheim een fotosessie. Kai bleek een natuurtalent want binnen de kortste keren hadden we de gewenste foto's. Ik liet de foto op canvas afdrukken en tegelijk ook nog een foto van het huwelijk in de zomer van 2010.

Bijna 2 maanden stonden de foto's ingepakt op mijn kantoor. Het was echter moeilijk om de sessie geheim te houden want plotseling kwamen we Eva, Dennis en Kai regelmatig tegen, maar het lukte. Op 1 december stond ik, samen met mijn echtgenote, bij Dennis aan de deur voor de grote verrassing. Eerst overhandigde ik hem de canvas afdruk van de trouwfoto. Een half uurtje later haalde ik de foto van Kai uit de auto en liet deze door Eva overhandigen. De verrassing voor Dennis was gelukt en het is maar goed dat Kai nog niet kan praten want anders had Eva het goedlachse jochie waarschijnlijk heel vaak op het hart moeten drukken niets tegen zijn vader te vertellen.

12 Kai Tiecken 0006