Voor de derde keer heb ik een concert van Popkoor 2000 uit Bemmel vast mogen leggen. Dit koor treedt gemiddeld eens per twee jaar op met een grote show in de Nijmeegse cultuurtempel de Lindenbergh. Na de shows Interland uit 2005 en Elements of life uit 2008, werd het jubileum van het 10 jarig bestaan gevierd met de show Feest!

In tegenstelling tot Elements of Life, waarvoor ik twee van de drie voorstellingen bezocht, had ik voor Feest! slechts één avond, en ook nog eens de openingsavond, tot mijn beschikking. Dus moest ik de generale repetitie wel bezoeken om een beeld van de voorstelling te krijgen. Gewapend met het script, een kladblok en een pen bracht ik de donderdagavond door in de Lindenbergh. 's Avonds thuis nam ik de aantekeningen nog eens goed door om een plan te bedenken.

Vrijdagavond 5 november om zeven uur was ik weer in de Lindenbergh. Ondanks wat schoonheidsfoutjes was het een wervelende show van Popkoor 2000. Voor mij was het echter hollen en vliegen omdat ik zowel de groothoekshots als de close ups in één avond moest maken. Maar dankzij de aantekeningen van een avond er voor lukte het wonderwel. Geen enkel belangrijk item werd gemist. Een week later werd de DVD met foto's afgeleverd.

10_popkoor2000_0108 10_popkoor2000_0050
10_popkoor2000_0291