Ergens in de zomer van 2010 kwam bij een familiebezoek het gesprek op concertfotografie. Mijn zwager, ICT manager bij een bedrijf in de omgeving, is helemaal gek van muziek. Je kan het zo gek niet bedenken of hij heeft het nummer wel ergens op een CD staan of op zijn PC als MP3. Hij vertelde mij dat een oom van hem in een coverband speelt, maar dat de foto's die op de website van de band nou niet bepaald van topklasse waren. Hij heeft die site gebouwd en was op zoek naar kwalitatief hoogwaardig fotomateriaal.

Van het een kwam het ander en ik werd gevraagd of ik interesse had om eens een optreden van 'The Fast Lane', want zo heet de band, vast te leggen. Ik hoefde niet lang na te denken en zegde toe. Daarna vergat ik het gesprek weer, tot ik een mail kreeg van van mijn zwager. Er was een optreden gepland in Beuningen tijdens het winterspektakel 'Beuningen on Ice' op 18 december. 

Met de accu's van de camera's vol en de compact flash kaarten leeg, reden we al glibberend en glijdend op 18 december naar Beuningen. Naast fotomateriaal van mijn hand, zou er door drie man videomateriaal geschoten worden. Ook dat was bestemd voor de website en een promovideo. Bij aankomst in Beuningen keek ik eerst mijn ogen uit. Ik was het Winterfestijn hier in Elst gewend, maar Beuningen on Ice is even van een andere orde. Een joekel van een ijsbaan, een kinderbaan, een grote tent voor het schaatsende publiek en een bijna even grote VIP tent voor genodigden. Die VIP tent was ons domicilie voor het optreden van The Fast Lane. 

De mannen speelden 3 sets. Ik heb ze alle drie vastgelegd. Helaas voor mij ontbrak een mooie lichtshow in de VIP tent. Dus heb ik steeds de intensiteit van de flitser anders ingesteld om zo de illusie van een lichtshow toch een beetje te benaderen. De foto's staan inmiddels op de website van de band. Ze waren zo tevreden dat ze alles wat ik aangeleverd heb op de site gezet hebben. Er komt ook zeker een vervolg. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet helemaal bekend. Helaas voor de videoboys waren de beelden schitterend maar het geluidsspoor dramatisch. Dus die moeten wel in de herhaling.   

Maar goed, gelukkig hebben we de foto's nog. Kijk voor meer informatie over The Fast Lane ook op www.thefastlane.nl 

10_TFL_0030 10_TFL_0001
10_TFL_0141 10_TFL_0138