Ik wi mijzelf steeds blijven ontwikkelen als fotograaf. Vooral het werken met natuurlijk licht spreekt mij enorm aan. Daarom heb ik vanaf afgelopen februari de schoolbanken weer opgezocht bij Willie Kers in Apeldoorn om opgeleid te worden tot "Natuurlijk Licht Fotograaf". Het was een enorm druk half jaar met veel opdrachten naast mijn normale werk zoals vastgoedfotografie en zwangerschapsfotografie. Na de opdracht waarbij ik een mij moest laten inspireren door een schilderij van Johannes Vermeer, kreeg ik een uitdagende eindopdracht mee. Die opdracht was heel simpel, maar daardoor erg moeilijk, en luidde: Maak je beste foto. Werd het mijn beste foto? Nee, want ik ben ervan overtuigd dat ik mijn beste foto nog moet maken. Mijn eindopdracht heb ik Crisis? What crisis?  genoemd.  

Het was weliswaar de laatste foto van de opleiding, maar voor mij is het ook de eerste van een complete serie waarbij ik mij laat inspireren door LP of CD hoezen van bekende bands of artiesten. Deze serie zal uit ongeveer 15 foto’s gaan bestaan. Het plan met deze serie is om er een expositie van te gaan maken onder de naam The Twisted Covers. Daarom heb ik voor de eindopdracht van de opleiding en als opening van de serie gekozen om mij te laten inspireren door de hoes van het album ‘Crisis? What Crisis?’ van Supertramp, een van mijn lievelingsbands. 

Voor deze foto hebben we als gezin een team gevormd om de foto op het dak van P&R Parkeergarage bij het Elster station te kunnen maken. 

De eindopdrachtfoto: "Crisis? What Crisis! met dank aan Joey Janssen die als model fungeerde en Corine Arns en Ellen Arns voor de assistentie. 

18 arns media willie kers eindopdracht 0025 def

De originele hoes waar de foto op geinspireerd is: 

crisis what crisis

 

En daar hoort dit certificaat bij, wat ik op 6 september 2018 in ontvangst mocht nemen.  

certificaat willie kers lr