Ik heb het al vaker gezegd, maar ik wil me als fotograaf niet vastpinnen op alleen maar vastgoed. Daarom volgde ik in juni (ja, ja, het is al even geleden) een 3-daagse Masterclass bij de toonaangevende heren Hans Toonen en Hans Wientjes in Arnhem. Zij werkten onder de naam Toonen & Wientjes veel voor bladen als FHM, Playboy, Panorama en Maxime magazine in de tijden dat printmedia nog volop verkocht werden. Tegenwoordig maken ze onder de de naam The Guys With the Same Name, prachtige kunstprojecten. Iedere maand organiseren Hans en Hans een magistrale 3-daagse masterclass.

De masterclass bestaat uit portretfotografie op de eerste dag, werken met en aansturen van modellen tijdens de tweede dag en op dag 3 draait het om nabewerking en artistiek naakt. Hieronder een paar resultaten die ik onder de bezielende coaching  van Hans Toonen en Hans Wientjes heb gemaakt. 

portret herman toonen wientjes

portret herman zwartwit

portret beauty ankie

portret ankie 1

portret sportief georgina

portret georgina glamour

portret beauty georgina

blog toonen wientjes masterclass dag 3 2

blog toonen wientjes masterclass dag 3 1

Uiteraard gaat de dank, naast de bezielende coaching van Hans Toonen en Hans Wientjens, ook uit naar de modellen Herman, Ankie, Georgina (die ook tekende voor de visagie) en Wendy.